Laseren van schimmelnagels

Heeft u last van schimmelnagels, in de volksmond ook wel “kalknagels” genoemd?

U kunt bij ons terecht voor het laseren van uw schimmelnagel(s). Omdat kwaliteit en resultaat bij ons hoog in het vaandel staan, hebben we ervoor gekozen om met de FOX laser te werken. De FOX laser is speciaal ontwikkeld voor het effectief bestrijden  van nagelschimmel.

HET LASEREN VAN SCHIMMELNAGELS

Een schimmel(mycose)nagel ziet er vaak dik, ruw en brokkelig uit. Daarnaast kan de nagel een witgele, groene of bruine verkleuring krijgen. Omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat zijn schimmelnagels lastig te behandelen. Vaak bieden anti-schimmelcremes niet voldoende resultaat en orale medicatie heeft vaak nare bijwerkingen. Omdat schimmels vaak onder de nagel zitten dringen lakjes of cremes niet voldoende door het oppervlak van de nagel heen.

Een combinatie van antischimmelmiddel met de lasertherapie kan een effectieve manier zijn om van mycosenagels af tekomen.

De energie die wordt afgegeven zet zich om in warmte in de nagelplaat waardoor de schimmel wordt gedood.

VOOR DAT DE BEHANDELING START

Om er zeker van te zijn dat de aangedane nagel een schimmelnagel is wordt geadviseerd om dit eerst te testen.

Door middel van het afnemen van een stukje weefsel kan de pedicure  met een testkit van FungiCheck vaststellen of het inderdaad een schimmel betreft. De uitslag is binnen 30 minuten bekend.

De HFL Fungicheck is heel specifiek gericht naar het opsporen van Onychomycosis (Tinea unguiium, of nagelmycose, schimmelinfectie van de nagels, schimmelnagels) in de nagels. Dankzij deze doelgerichtheid biedt de test een zéér hoge graad van zekerheid en is de foutmarge vrijwel nihil.

Wanneer de test positief is kan de behandeling starten.

Voor de behandeling zullen er foto’s gemaakt worden om het resultaat van de behandeling te volgen.

Hierna zullen de nagels zo glad mogelijk afgefreesd worden zodat de laser dieper in het nagelbed zijn werk kan gaan doen.

DE LASERBEHANDELING

Wat wij doen met een laserbehandeling is het geleidelijk verwarmen van de nagelplaat, nagelriem en nagelwortel tot ongeveer 45 graden Celsius. De schimmel in de nagelplaat wordt zo vernietigd. De behandeling voelt voor u als warm aan. Op het moment dat de 45 graden bereikt wordt, geeft u aan dat het te warm wordt en dan pauzeren we de behandeling even.

Na de behandeling ziet u niet direct resultaat, maar bij het groeien van de ‘nieuwe’ nagel ziet u dat deze gezond uitgroeit. De groei van een volledige nagel (van een grote teen) duurt ongeveer 12 maanden. De behandeling met laser neemt niet veel tijd in beslag, een behandeling van 10 teennagels duurt maximaal 30 minuten.

Geadviseerd wordt om 3 maal te laseren.

Tussen de 1ste en 2de behandeling zitten 4 weken en tussen de 2de en 3de behandeling zitten 8 weken.

WANNEER MAG U NIET BEHANDELD WORDEN

Bent u diabeet of heft u een verminderd gevoel in de voeten dan kunt u deze behandeling helaas niet ondergaan. Ook onder de 18 jaar kunnen wij niet behandelen.

SLAGINGSPERCENTAGE

Uit onderzoek blijkt het slagingspercentage 70% te zijn. Soms zijn er schimmels die resistent zijn voor warmte deze reageren niet op de behandeling. Een aangetast nagelbed geeft vaak een geringe verbetering na het laseren van de nagels.

Voor de behandeling

Na 4 maanden behandeling

THUISADVIES

Om het slagingspercentage zo hoog mogelijk te krijgen, is het erg belangrijk om:

  • Dagelijks een antimycosemiddel te gebruiken
  • Sokken, handdoeken, beddengoed en badmat te wassen op 60 graden
  • De schoenen minimaal 1x per week in te spuiten met een antimycosemiddel of regelmatig op de Shoefresh te zetten
  • Nagelschaartjes, vijlen e.d. alleen voor persoonlijk gebruik te houden en na gebruik te desinfecteren met alcohol
  • Heeft u last van schimmel op de huid van de voeten of tussen de tenen, dan is het verstandig dit eerst te behandelen met myconazolnitraat of terbinafine. Dit heeft een positieve werking op het slagen van de behandeling.

Kosten van de behandeling per keer:

1 teennagel

€ 49,00

2 teennagels

€ 69,00

t/m 5  teenagels (1 voet)

€ 85,00

t/m 10 nagels (2 voeten)  

€ 139,00